El millor regal per aquestes festes: donar sang

Dimecres 3 de gener hi ha una campanya de donació de sang a la Plaça de la Vila de St. Adrià de Besòs. L’última quinzena de l’any és el període més crític perquè les donacions cauen un 25%. En canvi, durant les festes de Nadal, més de 2.000 malalts necessitaran sang als centres hospitalaris de Catalunya Per això, és tant important donar sang aquesta setmana «No esperis més! El millor regal per Nadal és donar sang»

«Donar sang és el millor regal que es pot fer en aquestes dates».

Amb aquest missatge, el Banc de Sang vol engrescar el màxim número de persones a donar el més aviat possible per mantenir les reserves. Durant les festes de Nadal, més de 2.000 persones rebran sang als centres hospitalaris de Catalunya.

Període crític: les festes

Malauradament, les reserves baixen un 25% durant aquests dies de festes. Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític.

Cal tenir en compte que la sang caduca i que cal transfondre amb un període de temps determinat. En les èpoques de menys donació, la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies! Per això, cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

On es pot donar?

El Banc de Sang ha organitzat una campanya de donació especial el proper 3 de gener de 2018. Des d’ara i fins a Reis, s’organitzen a tot Catalunya 242 col·lectes de donació de sang. A aquestes campanyes s’hi sumen les donacions als 16 hospitals amb banc de sang.  

A través del web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat i menor de 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • I recorda, que per donar sang no cal estar en dejú.

A Sant Adrià, trobareu el bus del banc de sang el dimecres dia 3 de gener a la plaça de la Vila de 10 a 14h i de 17 a 21h. No us ho penseu més! Regala sang.

Més informació: www.bancsang.net, www.twitter.com/donarsang, Al blog www.moltesgracies.net el Banc de Sang hi ha recollit històries de donants i receptors que volen explicar i agrair la donació.

arxivat sota: