20 de juny Dia Mundial de les Persones Refugiades

Ultimes dades sobre persones refugiades i propostes d'activitats

L'ACNUR acaba de presentar l'informe Tendencias globales sobre el desplaçament forçat al 2019. Algunes d'aquestes dades són:

L'1% de la població mundial és desplaçada

79,5 milions de persones desplaçades a la força en el món al 2019

El 85% són acollits i acollides en països en vies de desenvolupament

El 40% de les persones desplaçades són nenes i nens

La majoria de les persones desplaçades, un 68%, provenen de només 5 països: Síria, Venezuela, Afganistan, Sudan del Sud, Myanmar.

(més informació)

Entitats com la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), porten tota la setmana oferint tot un seguit d'activitats, com les webinars L'afectació de la Covid-19 a diferents regions del món en contextos de desplaçament forçat o aquests vídeos de la campanya #SomDiversesSomRefugiades Com he arribat a convertir-me en una persona refugiada?

El nostre Ajuntament dona suport a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per al Dia Mundial de les Persones Refugiades, aprovada el passat dia 17 de juny en el grup de treball "Món Local Refugi", del que forma part. Per llegir la declaració

Mireu per les xarxes socials que de ben segur trobareu activitats i accions per a col·laborar.

Un article de El País

Una cançó "Resiste y grita" de Txarango. Aquesta cançó va néixer a Nablus (Palestina),  però també és dels camps de les persones refugiades a Grècia i arreu. Un cant a la llibertat. La podeu escoltar aquí

OBRIU FRONTERES - ABRIR FRONTERAS - OPEN THE BORDERS