Cooperacio i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs és soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament des del 1986 i ha col·laborat en diferents projectes de cooperació, endegats per aquesta entitat, des de llavors

El passat 12 de maig, l'Ajuntament de Sant Adrià a través del Servei de Solidaritat, va participar en el webinar "Impacte de la covid-19 en la cooperació municipalista", on es va presentar la nova campanya "Món local covid-19" a més de 50 ajuntaments diferents.

Els diferents responsables de les oficines tècniques que treballen sobre el terreny a Nicaragua, Marroc i Senegal, van fer una breu explicació de la situació actual dels projectes i el covid-19. També va parlar el responsable de Drets Humans de l'oficina de Barcelona en referència al Poble Sahrauí i la responsable de les campanyes d'emergència i camps de persones refugiades.

Una reunió que va servir per saber una mica més de com està la situació arreu fora dels canals oficials i en països vulnerables amb altres dificultats i realitats a part de la covid-19.

Aquí us deixem el resum realitzat pel FCCD.

Què és el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)?

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

L'ajuntament de Sant Adrià destina part del seu pressupost de cooperació i solidaritat al FCCD.