Cooperació i Pau

Informe SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) i Dia Global d’Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS per les sigles en anglès)

Segons l'Informe del SIPRI la despesa militar mundial va assolir el 2019 els 1,92 bilions de dòlars, una xifra que creix per quart any consecutiu i que registra l'augment més elevat de l'ultima dècada.

En el cas de l'Estat espanyol, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, calcula que són 20.050 milions d'euros de despesa militar el 2019, l'equivalent a uns 55 milions d'euros al dia. 

Del 10 d'abril al 9 de maig, s'han celebrat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar i la seva reclamació ha estat "Despeses militars per inversió en sanitat".

Segons el seu manifest "La pandèmia del COVID-19 ens ha mostrat on són i on haurien d'estar les nostres prioritats com a societat. Aquest atac a la seguretat de les persones a tot el món desacredita els nivells de despesa militar mundials i posa en evidència el sagnant malbaratament i pèrdua d'oportunitats que suposen. El que el món necessita ara és centrar els seus esforços en amenaces vitals de la Seguretat: condicions de vida saludable per a totes, la qual cosa necessàriament porta a societats més justes, verdes i pacífiques" (Llegeix més)

Consulta aquí la infografia: La despesa en armament en comparació amb serveis i equipament sanitari


Unes dades, sens dubte, per reflexionar i veure cap a quina societat i quin món, volem avançar.

Pots tenir tota la informació i més al web del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, aquesta entitat acull l'oficina a Barcelona de la reconeguda organització internacional de pau Internacional Peace Bureau (IPB)