INICI XXII JORNADES SOLIDÀRIES A SANT ADRIÀ

Aquest dissabte 9 de març s'inicien les que seran les XXII Jornades Solidàries a Sant Adrià amb el lema Dona Refugiada i Drets Humans. I tindrem la presentació de les conclusions del programa metropolità Tenim Drets, Teixim Llibertats

El dia 9 de març iniciem les que seran les XXII Jornades Solidàries a Sant Adrià, aquest any dedicades a la Dona Refugiada i Drets Humans.

Aquest dissabte 9 de març a partir de les 11h sortirem al carrer per a presentar els tallers que s’han realitzat a l’Escola Catalunya, a l’Institut Manuel Vázquez Montalbán, el Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besòs i l’entitat SamBA-So del nostre municipi, sobre el Programa Metropolità: Tenim Drets, Teixim Llibertats. Aquest programa ha estat organitzat des de l’Àrea d’Internacional i Cooperació de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), en col·laboració amb 11 ajuntament metropolitans, entre els que es troba l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. El programa va sorgir amb el propòsit de promoure la defensa dels Drets Humans des dels municipis metropolitans.

En aquesta edició s’han treballat els drets de les persones refugiades i el dret a l’aigua. S’ha reflexionat sobre la crisi existent a la Mediterrània i la vulneració dels Drets Humans de les persones refugiades, així com també sobre la importància que té l’aigua per a la vida i veure que al món no tothom consumeix la mateixa quantitat d’aigua. Això fa que moltes persones no puguin disposar d’aigua suficient per a cobrir les seves necessitats, situació que provoca de nou una vulneració dels Drets Humans.

Hi haurà música, testimonis i parlaran també les persones que han participat dels tallers. També hi haurà una exposició amb tots els dibuixos i reflexions artístiques que han fet els i les participants als tallers.

També es realitzarà una activitat oberta sobre la mateixa temàtica, on podran participar les persones que desitgin.

Per acabar, a les 12,30h, tindrem l’espectacle familiar MATITO I LA GOTA D’AIGUA, de la companyia teatral Matito. A través del teatre de titelles, la interpretació i la música en directe, es narra la història d’en Matito.

El protagonista viu en un poble on hi té una olivera a prop del riu. Malgrat el mal estat progressiu de l’aigua del riu, cada cop més contaminada, un empresari vol comprar la olivera al Matito per substituir-la per una roda que extregui tota l’aigua del riu amb l’objectiu de vendre-la. Així, el Matito i la resta de personatges tractaran la situació de l’aigua al món, la mercantilització del recurs i la sostenibilitat, i hauran de decidir si vendre-la o treballar conjuntament per una nova cultura de l’aigua.

Aquest espectacle s’emmarca a dins de la campanya Som Aigua i es tracta d’una producció de Matito per la campanya ” Som aigua” promoguda per “Enginyeria Sense Fronteres.”

arxivat sota: