Els camps de persones refugiades a Grècia

Milers de persones viuen en camps de persones refugiades a Grècia, camps que sobrepassen la seva capacitat per la que van ser construïts
Els camps de persones refugiades a Grècia

Imatge del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

El passat 9 de setembre es va declarar un incendi al camp de persones refugiades de Mòria, Lesbos, i va quedar pràcticament destruït a causa de les flames.

Malvivien 13.000 persones en un camp construït en un principi per a 2.500, amb accés precari a aigua, electricitat i serveis, obligant-les a fer cua durant hores per aconseguir menjar i accedir a instal·lacions comunitàries que proveeixen les necessitats més bàsiques, restringint el seu moviment ara amb la COVID-19 i demanant-lis que respectin la distancia física i les mesures d'higiene.

13.000 persones que viuen al ras i que necessiten un refugi digne amb urgència. Des de diferents organismes i entitats es demana una solució ja, i que es traslladin a aquestes persones fora de l'illa el més aviat possible, rebent un allotjament digne i segur.

Per a més informació:

Posicionament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i els seus socis

Manifest Stop Maremortum

Notícia de l'incendi al Diari Ara

Reportatge de Metges Sense Fronteres

Us deixem el testimoni de Rajab. Ell viu al camp de Nea Kavala situat a 20 Km de la frontera amb Macedònia. Un camp que va ser construït per a 500 persones i són unes 1.600 de registrades, 422 d'aquestes menors d'edat. També amb el mateix problema de l'accés a instal·lacions bàsiques, llargues cues per a tot i amb la COVID-19, tot ha empitjorat.

Noticia Stop Maremortum