Persones refugiades i el COVID-19

El COVID-19 als camps de persones refugiades i desplaçades

Aquests dies s'ha sentit parlar molt de les conseqüències del COVID-19 al nostre país i a nivell mundial, però del que no es parla gaire, o gens, és de les conseqüències d'aquest virus en Camps de persones refugiades, en les persones desplaçades o en països en conflictes armats com Síria o Kurdistan. 

L'Ajuntament de Sant Adrià, va adoptar un compromís vers les persones refugiades quan va esclatar la crisi al 2015. En aquest compromís també està la denúncia i la difusió de com es troben actualment aquestes persones, en quines situacions afronten aquesta crisi sanitària en uns campaments on sobrepassen per molt el màxim de persones pels que s'havien construït, on l'aigua i el sabó són bens escassos i on la distància de seguretat o el fet de quedar-se a casa, és impossible.

Us deixem amb un article de Gemma Pinyol, El impacto del "COVID-19" en los campos de refugiados, publicat el 7 d'abril del 2020

http://agendapublica.elpais.com/el-impacto-del-covid-19-en-los-campos-de-refugiados/

Iniciem així un espai de noticies i publicacions sobre el tema on compartirem amb vosaltres opinions i experiències per reflexionar i poder estar informats.